magyarcukrasz

magyarcukrasz

Mészáros cukrászda - Szombathely gyöngyszeme

Értékteremtés nyugaton, ahol kéz a kézben jár a tradíció és az innováció

2019. november 23. - magyar cukrász

Augusztus közepén volt szerencsém ismét eljutni Szombathelyre. Mészáros Gábor invitálására érkeztünk Selmeczi Lászlóval -  a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnökével - és Tóth Norberttel az idei országtorta megalkotójával, a Savaria történelmi karnevál tortazsűrizésére. Unikális kezdeményezés, hogy egy karneválra tortaversenyt hirdessenek, de immár 9. éve töretlenül működik s már-már hagyományként emlegethetjük. Kilenc tortát neveztek, melyek mind környékbeli cukrászok munkái. A eredményről bővebben itt olvashattok: https://www.facebook.com/savariakarnevalofficial/?__tn__=kC-R&eid=ARAcnI0CAHrqB__tV-xJ0a3M1hy7LIEoKQNdZx1V2Wwc44Wi0ruO_s-1T3Ixq3IRDC_S8qeHL4GVN0lC&hc_ref=ARS5Ots_m3utP6z3br4nODxh0xqjzGCqmC9l2KyrhKsvkVMbsHL78djIYlMIOYLxoeI&fref=nf&__xts__[0]=68.ARCKNukWdY09Ww8K36qusjB6hRan23BfRebzvwdqdHiqoGxyAwPeyEqr1PgTXAKSbiXjD317zLD6O-_lyItwX1hroBwLYusN2oyn3RJ571yr0mYam0ze6RUD9DkLhUBPQBgOWLLP3cts79XUtvSUkK64xOhSch3jnnEo0d5U8ZnZEErinpv6S_cBe0ROP4lBIMXnqHzXs0ci3sWMYHoayvlCv4JkMX5S-hPFB1drINWlyx3SULw3lN2554oHqzU3Wltos2JWJZfv0dNZ5M5iJv_c3KzOGkcC5gKKFOdcaxtsSFY__sbnAPw1ZUmnecQyjQFEuMXGudUPCgeSLLt0zfilxg

 

img_5450.JPG

A tortaverseny fő szervezője Mészáros Gábor, aki a térség cukrászati motorja, az idén 93 éves cukrászda harmadik generációs tulajdonosa. Szombathelyi üzletükön kívül Graz városában öregbítik a magyar cukrászat hírnevét. Hagyományos és modern választék egyaránt megtalálható üzleteikben. Grazban ő volt az első, aki monodesszerteket és macaront kínált. Szakmai szemlélete, és nyitottsága az innovációkra sok cukrászdának példával szolgál.

Termékeikkel a budapesti Macaron Napon rendezett macaron versenyt két egymást követő évben is megnyerték. (2017-ben a "Lúdláb" macaronnal,  2018-ban pedig bodzás - gesztenye ízkombinációjú finomsággal -  idén ez a rendezvény elmaradt) Főcukrászuk a 28 éves Varga Ádám, aki a fentebb említett Savaria torta versenyen diadalmaskodott. Munkáit a precizitás felsőfoka jellemzi, grammra pontosan méri az alapanyagokat, a technológiákat 100% - osan betartja! Ez érződik is a sütemények minőségén!    

Mészáros Úr nevéhez fűződik az "Édes Kiegyezés kollekció" szakmai koordinálása és az idei "Év fagylaltja" verseny főszervezése is. Az ő ötlete nyomán rendezhettük meg a nagy sikerű eseményt Szombathely belvárosában. Kapcsolati tőkéjét és idejét nem kímélve egy roppant élvezetes fesztivált sikerült tető alá hozni, melyből jövőre egy "road show-t" tervez az ipartestület - minden évben más városban megrendezve. Erre kitűnő alapul szolgált a mostani Vas megyei esemény. 

Egy szó, mint száz: ha Nyugat-Magyarországon jársz, ne hagyd ki látogatásodat a Mészáros cukrászdában, mert itt tényleg kéz a kézben jár a tradíció és az innováció!

 

 

img_8378.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarcukrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr5514987640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása