magyarcukrasz

magyarcukrasz

A Gourmet fesztivál cukrász szemmel

2019. május 19. - magyar cukrász

A minden évben megrendezésre kerülő elit gasztro ünnep, idén május 16-19. között várta látogatóit. Az időjárás most sem kímélte az érdeklődőket, az első nap hideggel és esővel kellett számolni.

Az éttermek számosságát tekintve kevés cukrászda tudta képviseltetni magát az eseményen. Kézműves fagylaltot például kizárólag a Pataki cukrászda kínált, ami a kellemesebb hőmérsékletű szombati napon hosszú sorokat eredményezett a 107-es standnál. Örömmel konstatáltuk, hogy Pataki Ádám felesége, Liptai Claudia is besegített az értékesítésben, ezzel is népszerűsítve a cukrászati kultúrát és a kézműves fagylaltot! Idén is üde színfoltjai voltak a fesztiválnak, kreatív kitűzőik (#egyetekfagyitrendesen #csakapataki) és ötletes nyerményjátékuknak hála. (bővebben: https://www.instagram.com/p/BxkGp9IgcMX/

 2019gurme1.jpg

Az igen felkapott ONYX étterem lágyfagylaltot kínált desszertként. Az állaga valóban kiválóra sikerült,ám az ízvilág számomra kissé felejthető kreáció, baguett fagylalt paprikás meringgel és paprika salsával...                           Közvetlen közelükben a Gerbeaud cukrászda édességeit kóstolhatták az édesszájúak. Többféle macaront és  signature desszertet kínáltak meglepően elfogadható összegért, különösen a Vörösmarty téri árakkal összevetve. Például egy sósmogyoró-barack finomságért 850Ft-ot kellett fizetni.2019gurme4.jpg

Az ONYX és a Pataki cukrászda szomszédságában egy igazi soproni gyöngyszemre akadtunk, a Harrer cukrászda csokoládé fellegvár standjára. Carli és felesége Bea reggeltől estig kitartó lelkesedéssel várta a prémium csokoládék iránt érdeklődőket. Termékeik titka a "bean to bar" technológiában keresendő. Harrerék Bolíviában vásárolják meg a kakóbabot, ott is fermentálják, de a további feldolgozás (pörkölés, konsírozás, ízesítés) Sopronban történik. Az ellenőrzött folyamatok garanciát jelentenek a legmagasabb minőségre, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Két klasszikus értelemben vett cukrászdával találkozhattunk még a fesztiválon, melyek a Sütizz és a Desszert.Neked. Mindketten hasonló, külön a fesztiválra kidolgozott kóstoló "menüvel" érkeztek. A Sütizz, mint új belépő, remek arculatú standdal várta a vendégeket. Kóstolójában helyet kapott egy mákos guba vanília sodóval, "Fehér Nyúl" sör pate de fruit - zselés cukor, valamint egy kápia-málna mousse. Emellett kínáltak még frissen sütött csöröge fánkot házi baracklekvárral és eper-pisztácia desszertet.       

2019gurme3.jpg

Régi motorosként, sok macaronnal és 3 féle kóstoló menüvel képviseltette magát a Desszet.Neked. Gourmet, francia és klasszikus sorukból sajnálatos módon csak a franciát sikerült megkóstolnom, mert szombat délutánra már minden elfogyott! Utóbbiban semmi meghökkentő nem volt, táblás desszertek remek textúrákkal és tiszta ízekkel.

Cseppet sem meglepő módon a macaron még mindig töretlen népszerűségnek örvend. Sokan voltak a Chez Dodónál és az OTP standon is, ahol workshop keretein belül elleshető volt a kis desszert díszítése! Itt jótékonykodni is lehetett és valóban nagyon finom makaronokat kaptunk,a Bolka Bonbon jóvoltából :) Minden kiállítóhoz szinte képtelenség eljutni a fesztiválon, így nekem kimaradt a N'iceroll és csokimanufaktúrák is. Sok étterem is kínált édességet, tányérdesszertet, vagy éttermi meleg tésztát. A legmeghökkentőbb, de annál finomabb számomra a gyöngyösi Bori Mami standján a Nudli, Vér, Szilva kombinációja volt.2019gurme2.jpg

Amit viszont hiányoltam, hogy sokak által a leginkább reputált hazai cukrászdák nem képviseltették magukat a rendezvényen... Így nem találkozhattunk például a Mihályi Patisserie-vel, de a  A Málna Pastry Shop-ot is hiába kerestük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarcukrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr10014820720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rántott párizsi 2019.05.23. 08:43:43

Persze az a table is ott volt mint mindig közel 8 éve, egyedül álló módon, de ne fecsereljunk rá egy mondatot se. Ja klasszikus francia desszertekből állt a kínálat. Köszönjük a szuper hozzá állást és a sok éve változatlan minőség támogatását részetekről! Az ott meg nem jelenők helyett arról inkább akik ott voltak.

magyar cukrász 2019.05.26. 16:59:11

Kedves rántott párizsi! Jogos az észrevétel, tényleg ott voltatok, sőt még vettem is nálatok egy remek mille feuille-t!
süti beállítások módosítása